Ομαδική Ψυχοθεραπεία

- Υπηρεσίες -

Παθήσεις

Ψυχοθεραπεία

Φαρμακοθεραπεία

Συμβουλευτική Εποπτεία στην Ψυχοθεραπεία

Διαιτολογική και Διατροφολογική Υποστήριξη

Ego Ideal | Ψυχίατροι - Θεσσαλονίκη

Ομαδική Ψυχοθεραπεία
Θεσσαλονίκη

Η ομαδική ψυχοθεραπεία, είναι ένα είδος θεραπείας στο οποίο μια μικρή ομάδα ανθρώπων συναντώνται κάτω από την καθοδήγηση ενός επαγγελματία θεραπευτή για να βοηθήσουν τον εαυτό τους και ο ένας τον άλλο. Αυτό το είδος θεραπείας είναι μια καθιερωμένη μορφή θεραπεία για πάνω από 50 χρόνια. Αν το σκεφτεί κανείς ο καθένας μας μεγάλωσε και ζει ανήκοντας σε ομάδες: είτε στην οικογένεια, είτε στο σχολείο, είτε σε άλλες δραστηριότητες ή ακόμα και στην δουλειά.

Αυτοί είναι οι χώροι στους οποίους ζούμε , ωριμάζουμε και εξελισσόμαστε ως ανθρώπινα όντα. Η ομαδική ψυχοθεραπεία είναι ακριβώς το ίδιο, ένας χώρος ωρίμανσης και εξέλιξης μέσα από την αλληλεπίδραση με άλλους.Ένας χώρος προσέγγισης στον οποίο μοιραζόμαστε τα προβλήματα μας ή τις ανησυχίες μας για να κατανοήσουμε καλύτερα την δική μας κατάσταση και να μάθουμε ο ένας από τον άλλο. Η ομαδική ψυχοθεραπεία βοηθά τους ανθρώπους να μάθουν για τους εαυτούς τους και να βελτιώσουν τις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Βοηθά στην διαχείριση αισθημάτων άγχους, κατάθλιψης και απομόνωσης. Βοηθά τους ανθρώπους να κάνουν σημαντικές αλλαγές έτσι ώστε να αισθάνονται καλύτερα και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής τους. Επιπρόσθετα οι ομαδικοί θεραπευτές μπορούν να εφαρμόσουν τις αρχές της ομαδικής ψυχοθεραπείας σε άλλα πλαίσια και καταστάσεις όπως οργανισμοί, εταιρίες, σχολεία κ.α. και να βοηθήσουν καθοριστικά στην επίλυση δυσκολιών στην λειτουργία τους.