Συμβουλευτική Εποπτεία

Ego Ideal | Ψυχίατροι - Θεσσαλονίκη

Συμβουλευτική Εποπτεία στην Ψυχοθεραπεία

Συμβουλευτική εποπτεία στην Ψυχοθεραπεία

Το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας “EGO IDEAL” όπου συνεργάζονται τρεις έμπειροι ψυχοθεραπευτές της Θεσσαλονίκης, με πολυετή εμπειρία στην ψυχοθεραπεία, παρέχει μία επιπλέον υπηρεσία για επαγγελματίες ψυχικής υγείας, ψυχολόγους, ψυχιάτρους: τη συμβουλευτική εποπτεία ή επίβλεψη στην ψυχοθεραπεία.
Οι ψυχίατροι κκ Δημέλλης, Κουνιάκης, Σιδηρόπουλος έχουν εκπαιδευτεί και εξειδικευθεί σε διάφορες ψυχοθεραπευτικές τεχνικές και έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν εποπτεία σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας με έδρα τη Θεσσαλονίκη αλλά και διαδικτυακά. Η ψυχολόγος Θεσσαλονίκης κα Χατζηκαλλία, με πολυετή επίσης εμπειρία στη θεραπεία παιδιών και εφήβων, με αξιόλογη εκπαίδευση σε πολλές ψυχοθεραπευτικές τεχνικές παρέχει εποπτεία σε παιδοψυχολόγους, ειδικούς παιδαγωγούς, λογοθεραπευτές κ.ά.
Η εποπτεία μπορεί να είναι ατομική ή και ομαδική, σε ώρες και ημέρες με κοινή συμφωνία. 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το ΙΨΥ στα τηλέφωνα :
2310243430 
2310240508 
2310480228 
ή στο email: info@egoideal.gr

Τι είναι η Συμβουλευτική Εποπτεία;

Η εποπτεία στη ψυχοθεραπεία είναι μία ευρέως αποδεκτή μέθοδος στην διδασκαλία και την εκμάθηση της ψυχοθεραπείας, στην οποία ο σύμβουλος ή ψυχοθεραπευτής χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες ενός άλλου συμβούλου ή ψυχοθεραπευτή ώστε να αναθεωρήσει τη δουλειά του με τους ασθενείς του, να βελτιώσει την επαγγελματική του ανάπτυξη και, συχνά επίσης, να ευνοήσει την προσωπική του ανάπτυξη.
Η εποπτεία είναι μία επαγγελματική υπηρεσία και όχι ένας διευθυντικός ρόλος. Ο επόπτης λειτουργεί ως σύμβουλος και όχι ως «αφεντικό». Η εποπτεία είναι μια διαδικασία η οποία περιλαμβάνει μία «τριπλή» σχέση, αυτή μεταξύ ασθενή-θεραπευτή-επόπτη. Είναι μία πολύ ξεχωριστή σχέση καθώς εμπλέκει δύο πρόσωπα τα οποία βλέπονται κανονικά, τον ασθενή με τον θεραπευτή του, σε μία κατά τα λεγόμενα «θεραπευτική σχέση», και ένα τρίτο πρόσωπο που καλείται «επόπτης», ο οποίος βλέπει κανονικά μόνο το θεραπευτή και σπάνια τον ασθενή.

Ποιοι χρειάζονται εποπτεία και γιατί;

Όλοι οι σύμβουλοι και ψυχοθεραπευτές, ανεξαρτήτου εμπειρίας, χρειάζονται εποπτεία. Σε πολλά ψυχοθεραπευτικά σωματεία στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ η εποπτεία απαιτείται. 

Η εποπτεία υπάρχει για δύο λόγους: 

  1. για να προστατεύσει τους ασθενείς 
  2. για να βελτιώσει την ικανότητα των ψυχοθεραπευτών να παρέχουν αξίες στους ασθενείς τους 

Η εποπτεία προστατεύει τον ασθενή μέσω της εμπλοκής στη συνεργασία μεταξύ θεραπευτή-ασθενή ενός τρίτου αμερόληπτου μέλους, βοηθώντας έτσι να μειωθεί ο κίνδυνος μίας σοβαρής παράβλεψης από μεριάς του θεραπευτή και βοηθώντας το θεραπευτή να προβληματισθεί σχετικά με τα δικά του συναισθήματα, τις σκέψεις, τη συμπεριφορά και τη γενικότερη προσέγγιση του ασθενή. Αυτές οι ευκαιρίες για προβληματισμό πάνω στο πώς ο θεραπευτής σχετίζεται με τον ασθενή, όπως και η ευκαιρία να αποκομίσει διορατικότητα από την οπτική ενός άλλου θεραπευτή, βοηθούν το θεραπευτή να βελτιώσει τις αξίες που παρέχει στους ασθενείς του.

Τι γίνεται με την εμπιστευτικότητα;

Η πρακτική της εποπτείας σημαίνει ότι πολλές λεπτομέρειες που παρέχονται από τους ασθενείς στους θεραπευτές τους μοιράζονται σε τρίτο πρόσωπο. Ωστόσο, η γενικότερη εμπιστευτικότητα είναι ακόμη προστατευμένη διότι: ατομικές πληροφορίες ταυτοποίησης (όπως όνομα) δεν αποκαλύπτονται, πληροφορίες που αναφέρονται στην εποπτεία είναι από μόνες τους προστατευμένες, σύμφωνα με το συμφωνητικό της εμπιστευτικότητας και δεν μοιράζονται εκτός της σχέσης της εποπτείας. Η εποπτεία είναι μία αληθινή όαση για τους θεραπευτές στη μοναξιά που συνεπάγεται η καθημερινή άσκηση της ψυχοθεραπείας και βάλσαμο για τις δυσκολίες που προκύπτουν σε κάθε ψυχοθεραπευτική σχέση.

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ

Διατροφολογική και Ψυχοθεραπευτική Υποστήριξη

Στο Ego Ideal δημιουργήσαμε μία υπηρεσία που συνδυάζει τη διατροφή με τη ψυχοθεραπεία, μία ολιστική προσέγγιση για την αντιμετώπιση δυσκολιών πάνω στο κομμάτι της διατροφής. Το όνομα αυτής, It’s all about balance.

Η επίτευξη μίας διατροφικής ισορροπίας συμβάλλει στην πρόληψη ασθενειών, θωρακίζοντας τον οργανισμό με θρεπτικά συστατικά που του προσδίδουν ενέργεια, ευεξία και αντοχή.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ