Οι καλές ιδέες προκύπτουν απρόοπτα

Γραμματεία - Ego Ideal | Ψυχίατροι - Θεσσαλονίκη

Οι καλές ιδέες προκύπτουν απρόοπτα, συνήθως σε κατάσταση όχι ακριβώς νηφάλια

Οι καλές ιδέες προκύπτουν απρόοπτα, συνήθως σε κατάσταση όχι ακριβώς νηφάλια… Κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα να φτιάξουμε ένα κέντρο ψυχικής υγείας, συνέχεια του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας όπου εκπαιδευτήκαμε με μεγάλες δυσκολίες αλλά με περίσσεια φροντίδα για την ψυχοθεραπεία και την ψυχιατρική γενικότερα.

Α! Ξέχασα να πω ποιοι είμαστε οι “εμείς”. Είμαστε αρχικά οι βασικοί τρεις : Δήμος Δημέλλης, Νίκος Σιδηρόπουλος, Φίλιππος Κουνιάκης. Αφήνοντας τα ιατρεία μας και τη βολή μας είπαμε να μπλέξουμε στο όνειρο!

Και μπλέξαμε… Συνοδοί στο ταξίδι από την πρώτη στιγμή αγαπημένοι συνάδελφοι, ψυχίατροι και ψυχολόγοι, συνεργάτες σε διάφορα επίπεδα και με άλλοτε άλλη εμπλοκή.
Βασικό γρανάζι η λογίστριά μας Χριστίνα Πανταζή και η Διαλεχτή ( όνομα κι αυτό…) Παπάζογλου από την αρχή στο στήσιμο.
Βασική συνεργάτης μέχρι και σήμερα η Κατερίνα Χατζηκαλλία, πιο πριν και στην πορεία μας κι άλλοι πολλοί εκλεκτοί συνάδελφοι. Όλοι με ιδέες και προσφορά ανάλογα με τις δυνατότητες και τη διάθεσή τους. Αρκετοί δεν συνεχίζουν μαζί μας γιατί λειτουργούμε σαν οικογένεια. Όταν ένα μέλος μπορεί , πρέπει να ανοίξει τα φτερά του , να εξελιχθεί όπως εκείνο κρίνει.

Υπήρξαν μεγάλες στιγμές με χαρά και πίστη, ήρθαν και δυσκολίες που μας καθυστέρησαν και μας απογοήτευσαν. Οι συνεργασίες τα έχουν αυτά, απαιτούν ωριμότητα και ισορροπίες. Κάποιοι είμαστε πιο “ορμητικοί”, κάποιοι πιο “μετριοπαθείς” κάποιοι πιο “φιλοσοφημένοι”. Όλοι με κοινό όραμα να δημιουργήσουμε κάτι που θα μείνει πέρα από εμάς, θα έχει πολλά να πει στο κοινό και τους θεραπευομένους, να συνεργαστεί με το κατεστημένο αμφισβητώντας το συνάμα, να προκαλέσει και να φτιάξει μια κουλτούρα συνεργασίας.

Πολλοί σκέφτηκαν και σκέφτονται πως όλα γίνονται για “εμπορικούς” σκοπούς, όμως το ωφελιμιστικό κομμάτι που μας αφορά έχει να κάνει πιότερο με την άρτια άσκηση αυτού που ξέρουμε να κάνουμε καλύτερα: Ψυχιατρική….

Κλείνουμε , κλείσαμε δηλαδή 7 χρόνια λειτουργίας, (θα πάμε και σχολείο οσονούπω…) κι είμαστε όλοι χαρούμενοι που είμαστε εδώ για εμάς και για εσάς που χαίρεστε μαζί μας, οι υπόλοιποι είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετέχουν στη χαρά μας όλη την επόμενη χρονιά και το Γενάρη του 2018 να είμαστε περισσότεροι στη γιορτή μας ….’

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! Ευχαριστούμε πολύ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.