Δρ. Κουνιάκης Φίλιππος - Ego Ideal | Ψυχίατρος - Θεσσαλονίκη
Ego Ideal | Ψυχίατροι - Θεσσαλονίκη

Δρ. Κουνιάκης Φίλιππος

Είναι Διδάκτωρ Ψυχιατρικής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το Μάρτιο 2012, ενώ έλαβε το Πτυχίο Ιατρικής από το Α.Π.Θ. το 1996. Τελείωσε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής τον Οκτώβριο του 2003 και διετέλεσε Άμισθος επιστημονικός συνεργάτης της Β΄ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Α.Π.Θ. από το 2003 μέχρι το 2013 οπότε και έγινε Άμισθος επιστημονικός συνεργάτης της Γ΄ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Α.Π.Θ. μέχρι και το 2015. Είναι Υπεύθυνος ψυχίατρος του ΤΕΙ Παχυσαρκίας της Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής του Α.Π.Θ. από το Φεβρουάριο 2014 μέχρι και σήμερα.

Υπήρξε Υπεύθυνος Ψυχίατρος Οικοτροφείου «Αξιός» της α.μ.κ.ε «Σύνθεση» από Οκτώβριο 2003 έως Σεπτέμβριο 2005 και ταυτόχρονα ήταν Υπεύθυνος Ψυχίατρος Μονάδας Κοινωνικής Φροντίδας «Άγιος Παντελεήμων» από Οκτώβριο 2003 έως Ιούλιο 2010.

Ήταν Υπεύθυνος για την εκπαίδευση ειδικευομένων της Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Α.Π.Θ. στην Ομαδική Ψυχοθεραπεία κατά το 1ο έτος ειδικότητος μέχρι το 2013.

Διοικητικά, διετέλεσε Μέλος Δ.Σ. της Α.Μ.Κ.Ε. «Σύνθεση» από Σεπτέμβριο 2005 μέχρι Δεκέμβριο 2013 και υπήρξε Μέλος στην κοινή επιτροπή ατόμων με αναπηρία της Α΄και Β΄Δ.Υ.ΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας στην ομάδα εργασίας Νοητικής Υστέρησης 2005-2007

Είναι Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Κλινικής Ψυχοφαρμακολογίας (ΕΛ.Ε.ΨΥ), Μέλος Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας, International Member of American Psychiatric Association, Μέλος Harvard Postgratuate Association, Member of American Group Psychotherapy Association.

Έχει δώσει σειρά ομιλιών σε συνέδρια και εκπαιδευτικές ημερίδες υπό την αιγίδα Ελληνικών και Διεθνών Ιατρικών Εταιριών, έχει συμμετάσχει επίσης σε πληθώρα Ελληνικών και Διεθνών συνεδρίων ενώ το ερευνητικό του έργο αφορά πλήθος κλινικών μελετών . Τέλος έχει συγγράψει κεφάλαια σε βιβλία ψυχιατρικής και άρθρα σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά. Από τον Ιανουάριο 2010 είναι συνιδρυτής του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας EGO IDEAL.

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ

Διατροφολογική και Ψυχοθεραπευτική Υποστήριξη

Στο Ego Ideal δημιουργήσαμε μία υπηρεσία που συνδυάζει τη διατροφή με τη ψυχοθεραπεία, μία ολιστική προσέγγιση για την αντιμετώπιση δυσκολιών πάνω στο κομμάτι της διατροφής. Το όνομα αυτής, It’s all about balance.

Η επίτευξη μίας διατροφικής ισορροπίας συμβάλλει στην πρόληψη ασθενειών, θωρακίζοντας τον οργανισμό με θρεπτικά συστατικά που του προσδίδουν ενέργεια, ευεξία και αντοχή.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ