Χατζηκαλλία Κατερίνα - Ego Ideal | Ψυχίατρος - Θεσσαλονίκη
Ego Ideal | Ψυχίατροι - Θεσσαλονίκη

Χατζηκαλλία Κατερίνα

Ψυχολόγος - Νευροψυχολόγος, MSc Γνωστικής Ψυχολογίας & Νευροψυχολογίας

Ψυχολόγος, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2001), με κατεύθυνση στη σχολική ψυχολογία.

Μεταπτυχιακή εξειδίκευση στη Γνωστική Ψυχολογία & Νευροψυχολογία, του τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. και δεύτερη μεταπτυχιακή εξειδίκευση στα Νοήμονα Συστήματα του ΤΗΜΜΥ του Α.Π.Θ.

Παρακολούθηση και ολοκλήρωση του 3ετούς προγράμματος μεταπτυχιακής εξειδίκευσης των ειδικευομένων ψυχιάτρων της Β’ Παν/κής Κλινικής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (2005-2008).

Ολοκλήρωση προγράμματος εκπαίδευσης στην ομαδική ψυχοθεραπεία και αναγνωρισμένο μέλος της Αμερικάνικης Εταιρείας Ομαδικής Ψυχοθεραπείας.

Από 2012 έως 2015, θεωρητική και κλινική κατάρτιση στην οικογενειακή θεραπεία και στη θεραπεία ζεύγους.

Πρακτική και κλινική άσκηση στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Β.Ε. (2000) και εθελοντική εργασία στο παιδοψυχιατρικό τμήμα του Ιπποκράτειου ΓΝΘ (2001-2004). 

Από το 2002-2003 εργάστηκε ως επιστημονική συνεργάτης του παιδιατρικού τμήματος του Ιπποκράτειου ΓΝΘ κι από το 2004-2006 ως επιστημονική συνεργάτης του ψυχιατρικού τμήματος του Ιπποκράτειου ΓΝΘ.

Πρακτική και κλινική άσκηση στη Γ’ Νευρολογική Κλινική του ΑΧΕΠΑ το 2011.

Από το 2003 έως σήμερα εργάζεται ιδιωτικά, παρέχοντας συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία σε γονείς και οικογένειες, καθώς και σε παιδιά κι εφήβους, με προβλήματα συμπεριφοράς, σχέσεων και μαθησιακών δυσκολιών. 

Από το 2005 έως και το 2015 εργάστηκε ως υπεύθυνη δομής στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι” του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Έχει συμμετάσχει επανειλημμένως σε συνέδρια και σεμινάρια ενημέρωσης και επιμόρφωσης γονέων και δασκάλων σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία.

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ

Διατροφολογική και Ψυχοθεραπευτική Υποστήριξη

Στο Ego Ideal δημιουργήσαμε μία υπηρεσία που συνδυάζει τη διατροφή με τη ψυχοθεραπεία, μία ολιστική προσέγγιση για την αντιμετώπιση δυσκολιών πάνω στο κομμάτι της διατροφής. Το όνομα αυτής, It’s all about balance.

Η επίτευξη μίας διατροφικής ισορροπίας συμβάλλει στην πρόληψη ασθενειών, θωρακίζοντας τον οργανισμό με θρεπτικά συστατικά που του προσδίδουν ενέργεια, ευεξία και αντοχή.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ